Over Danoontje

Alles over kwark en natuurlijk lekker!

Iedereen kent de verse fruitkwark in de kleine kleurige cupjes. Voor ieder kindje is er een Danoontje.


Natuurlijk lekker

Opgroeien doe je natuurlijk met Danoontje. Danoontje bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. De fruitkwarkjes bestaan alleen uit natuurlijke smaakstoffen. Wist je bijvoorbeeld dat de rode Danoontjes hun kleur krijgen door aardbeitjes en rode bietensap?


Danoontje en kwark

Kwark is hele verse kaas die ontstaat door stremming van melk. Niet voor niets noemen de Fransen het dan ook gewoon ‘verse kaas’. Kwark wordt gemaakt van koemelk, geitenmelk of schapenmelk. De kwark die we in onze Danoontjes verwerken, wordt gemaakt van koemelk. Wist je dat kwark relatief weinig vet bevat? Dit maakt het een goede basis voor onze Danoontjes!


Proef ze allemaal!

Danoontje heeft een heerlijk assortiment voor je kindje. Voor de jongere kindjes hebben we de kleinere cupjes van 50g in ons klassieke Danoontje zespak. Als je kindje behoefte krijgt aan een groter toetje, kun je overstappen op de grotere cupjes van 100g in aardbei- en abrikoossmaak. Een uitstapje gepland of een gezond tussendoortje mee naar school? Hiervoor is er speciaal Danoontje Tussendoortje. Tussendoortje is je vertrouwde aardbeienkwarkje in een knijpzakje. Een heerlijk verantwoord verwennerijtje, ideaal voor in de broodtrommel of voor onderweg!